Amerikanske muslimer og jøder protesterer over dansk slagteforbud

February 27, 2014

Berlingske
By Michala Rask Mikkelsen

En delegation af amerikanske muslimer og jøder mødes torsdag aften med den danske ambassadør i USA for at udtrykke deres bekymring over Danmarks nylige forbud mod religiøs slagtning uden bedøvelse.

Torsdag aften dansk tid mødes en delegation af muslimske og jødiske ledere i USA med den danske ambassadør, Peter Taksøe-Jensen, for at udtrykke deres bekymring over Danmarks beslutning om at forbyde religiøs slagtning uden bedøvelse. I spidsen for mødet står organisationen the Foundation for Ethnic Understanding (FFEU), der arbejder for at fremme forståelse og samarbejde mellem etniske grupper samt bekæmpe islamofobi og antisemitisme i 35 lande verden over.

Forbuddet har skabt et fjendtligt miljø, der truer muslimske og jødiske liv i Danmark. Vi er forfærdede over, at regeringen i et land, der har været en ven af det jødiske samfund siden den succesfulde evakuering af danske jøder til Sverige under den nazistiske besættelse, nu hævder, at landets jøder og muslimers hellige ret til at praktisere deres tro uhindret, er mindre vigtig end dyrs rettigheder,« udtaler formand for FFEU rabbiner Marc Schneier i en pressemeddelelse med henvisning til citatet fra fødevareminister Dan Jørgensen (S) om, at »dyrs rettigheder kommer før religion.

Men citatet fra Dan Jørgensen stammer sandsynligvis fra tv2.dk-overskriften »Minister: Dyreetik kommer før religion« – det er altså ikke noget, ministeren har sagt ordret. Dan Jørgensen har flere gange understreget, at sagen er en balancegang mellem dyrevelfærd og religiøse hensyn.

Men ifølge doktor Sayyid Syeed, som er direktør for Islamic Society of North America (ISNA), kan forbuddet gøre det umuligt for danske muslimer at deltage i vigtige begivenheder i den muslimske kalender, herunder blandt andet Eid-festen, der markerer afslutningen på fastemåneden, Ramadanen.

»Under den årlige Eid-al-Adha-fest skal muslimer ofre et dyr som et symbol på Abrahams villighed til at ofre sin eneste søn. Man undrer sig over, om den danske regering forsøger at gøre livet så svært for muslimer og jøder, at de vælger at forlade landet,« udtaler Sayyid Syeed i en pressemeddelelse.

Read Original Article Here